Omgaan met de zintuigen van je kind

1 september 2021

Wanneer de zintuigen bij een kind zeer aan staan, kan het zijn dat een kind drukker is dan normaal, of juist meer vermoeid is dan normaal, of moeite heeft met hoe om te gaan met bepaalde mensen die niet resoneren bij het kind zelf, drukte om het kind heen… ect.

Hoe ga je hier dan als ouder mee om?

🌸 Tip 1

Stem je als ouder af op jezelf. Voel dat je goed gegrond bent, rechte rug. De hersenen geven letterlijk signalen af dat je je zelfverzekerder voelt als jij je houding sterk hebt. Dit gaat weer over op het kind. 

Vraag het kind vervolgens hoe hij of zij zich voelt wanneer je merkt dat het kind zich niet prettig voelt bij bepaalde prikkels, of bij bepaalde mensen. Want de eerste stap is erkennen dat deze gevoelens er zijn. We kunnen ze weg denken, maar dit heeft geen enkele zin, het onderbewuste neemt 80 tot 90% op van wat er om ons heen gebeurt.

🌸 Tip 2

Je kunt het kind vragen voordat je bewust in een situatie terecht gaat komen, zoals bijvoorbeeld; op visite gaan bij mensen die niet al te prettig voelen voor het kind, en jullie hier bewust van zijn. Bewust-zijn is het eerste stapje die jullie hebben gemaakt. Hier hebben jullie over gepraat. Zorg dat het kind rust heeft voordat het in deze situatie terecht komt. Dus laat het kind niet bijvoorbeeld van tevoren op straat spelen vlak voordat jullie op die visite gaan. Dan duikt het kind van de ene in de andere situatie. 

🌸 Tip 3

Vraag aan het kind wat hij of zij wil doen om zich voor te bereiden voor deze situatie. Dit kan over school gaan, een feestje, een familielid, waar we nu eenmaal mee te maken hebben in ons leven en waar we ook niet altijd omheen kunnen. 

Dus; vraag het kind waar hij of zij rustig van wordt, en ga samen van tevoren aarden. 

🙌 Stel je voor dat er dekseltjes, denk bijvoorbeeld aan een pot appelmoes, open draaien. Je draait ze open… de reden hiervoor is: we hebben chakra’s in ons lichaam, dit zijn onze energie punten. Als al deze energie punten goed werken, draaien als het waren, en in Nederland is dat rechts om, dan functioneren we goed. We zijn een goed geaard en met ons hoofd niet te veel in de Wolken maar wel afgestemd op onze ziel, op onze kern. Zodat we intuïtief kunnen leven. 

☝️ Een leuk feitje: dat onze chakra’s rechts omdraaien hier in Nederland komt omdat de energie hier op aarde nou eenmaal zo gaat, het water draait hier ook rechts om de kraan uit. Aan de andere kant van de wereld draait het water links om de kraan uit. Denk dus aan een goede aarding en ga samen met je kind deze oefening doen.

🌸 Tip 4

Heb na de situatie een gesprekje en laat het kind even uitwaaien. Laat het buiten even lekker spelen. 

🌸 Tip 5 

Om de dag rustig af te sluiten werkt een warme douche vaak fijn. Een kopje thee om de maag rust te stellen, en lekker warm te worden van binnen. Eten op de avond is sterk af te raden: het lichaam gaat dan werken en de processen om het slapen te bevorderen worden geremd. Suikers zijn hier in al helemaal een boosdoener!


LEES NOG EVEN VERDER...