Lief zijn voor jezelf

24 augustus 2021

“Lief zijn voor jezelf als ouder. Dan pas kun je ook lief zijn voor de ander’ 

 

1. Ben jij liefdevol naar jezelf toe?

Wees aardig tegen jezelf! Praat tegen jezelf zoals je zou praten tegen iemand waar je veel om geeft. Als iets niet lukt hebben we vaak de neiging te balen. Balen is nergens voor nodig. Wijs jezelf niet af, maar wees trots op jezelf dat je het toch hebt geprobeerd. Als je iets uit je handen laat vallen bijvoorbeeld (doe ik regelmatig), zeg dan niet “He nee hé, wat stom zeg. Wat ben je toch dom.” Maar zeg: “Vrouw, zonde van het kopje, waarschijnlijk heb je nu rust nodig. Take it easy!”

2. Wat geeft jouw lichaam aan?

Het lichaam is slim. Het reageert op wat je denkt. Intuïtief eten is daarom een goed idee. Luister jij naar wat jouw lichaam je zegt? Jouw lichaam is je huis. Zorg er goed voor. Beperk suikers en luister vooral. Luister meer naar je lichaam en minder naar je hoofd. Geef het waar de behoefte ligt; het eten, de beweging, de rust, en je zal zien dat het dan vanzelf in optimale staat van Zijn komt.

3. Ben jij aardig voor jezelf wanneer iets anders is gegaan? 

Fouten zijn lessen. Uitdagingen die op je pad zijn gekomen. Vergeef jezelf als je nog niet bent waar je zo graag wilt zijn. Je doet je best en dit is jouw unieke pad die jij bewandelt; deze lessen moet je leren! Echt waar, iedereen heeft lessen om van te leren. Gebruik bijvoorbeeld de super krachtige affirmatie; Het spijt me, ik vergeef je, ik hou van je, ik laat het los. Herhaal dit een aantal keer en je zult merken dat het oplucht.

4. Kies je power momentje!

Schrijf eens de dingen op waar je je blij van gaat voelen! Knuffelen met je hond, thee in de tuinstoel, yoga oefeningen, een massage boeken… Het brein 🧠 heeft het nódig om tot rust te komen en het hormoon Serotonine wordt geactiveerd bij iets doen waar we blij van worden! Hup, gewoon DOEN! Wanneer je kinderen hebt en je merkt dat je kind kan reageren op jou; dat klopt! Als een bus. Kinderen spiegelen. En daarom is het zo belangrijk om voor jezelf te zorgen. Want je wilt dat jouw kind dit ook doet (en gaat doen).

5. Verdiep je in jezelf, wanneer je kind jouw spiegel is

Op De HSP Academie worden online en fysieke opleidingen aan je aangeboden die je helpen het hoogsensitieve kind te ondersteunen waarin jij ook jezelf gaat ontwikkelen op holistisch niveau; in het ondersteunen van het hooggevoelige kind én het optimaal functioneren van jezelf!

Veel liefs en zet ‘m op! Maak van jezelf de meest belangrijke persoon op deze aardbol! 🌍


LEES NOG EVEN VERDER...