Hooggevoeligheid / HSP

juist door te voelen kom je tot iets moois“Het is niet ingewikkeld, maar soms is het nodig om het van iemand te leren. Sommige dingen vereisen nou eenmaal een coach, zelfs kleren hebben een was-instructie”.

Als je gevoelig of zelfs hooggevoelig bent, komen prikkels en alles om je heen flink bij je binnen. Hierdoor kun je je snel overprikkeld, lusteloos, vermoeid, druk in je hoofd en wiebelig voelen.

HSP, oftewel hooggevoelig zijn, is niet altijd makkelijk. Je kunt je alleen voelen, omdat bij jou alle prikkels, indrukken en energie extra sterk binnenkomen en langer blijven hangen in je hoofd. Je kunt het gevoel hebben dat je leeg loopt, je niet krachtig voelt, laag/ lager, last van vermoeidheid hebben en je wil aanpassen aan de rest.

Deze gevoelens kunnen invloed hebben op verschillende gebieden, bijvoorbeeld: hoe je je fysiek voelt; je krijgt last van lichamelijke klachten, hoe je je mentaal voelt: het gepieker lijkt maar niet op te houden. Of hoe je je emotioneel voelt: je emoties kunnen alle kanten opvliegen doordat je niet lekker in je vel zit.

Mini- HSP test: Stel je kind (of jezelf) de volgende vragen:

 • Is je kind snel overprikkeld in een ruimte met veel mensen?
 • Merkt het op hoe een ander (bv jij als ouder) zich voelt?
 • Merk je aan je kind dat zij/hij hevig reageert bij prikkels als harde geluiden, een drukke omgeving bv. in de klas of op een verjaardag?
 • Steeds terugkomende klachten als buikpijn, drukte in het hoofd, moeilijk in slaap komen, hoog ademen, gespannen schouders?
 • Toont je kind ontevredenheid als haar/hem iets niet lukt?
 • Legt je kind de lat hoog?
 • Emotionele uiting met hoge pieken en diepe dalen?
 • Verdriet, boosheid, of angst wat regelmatig terug komt?
 • Durft je kind moeilijk voor zichzelf op te komen?
 • Mengt je kind zich moeilijk tussen andere kinderen, of wil je kind juist aardig gevonden worden?

Veel “ja’s”?

Wat een mooi kind heb je! Een bijzonder kind die veel opmerkt bij anderen. En zo goed opmerkt wat een ander nodig heeft. Maar…des te belangrijker dat je kind leert wat hij/zij nodig heeft om zich optimaal te voelen en ook weet hoe zich af te sluiten en om te gaan met al deze prikkels van buitenaf.

TEVREDEN MENSEN

daar doe ik het voor


Lees hiernaast de ervaringen met Praktijk BLOEI op het gebied van Hooggevoeligheid / HSP


LEES ALLE ERVARINGEN
LEES ALLE ERVARINGEN

IK HELP JE GRAAG

mijn behandelingen


Het totaalplaatje neem ik mee en kijk ik naar het individuele kind; naar jóuw kind. Wat heeft jouw kind nodig? Daar is geen vast programma voor te volgen. Ik maak dan ook na een intake een persoonlijk behandelplan, aansluitend op de behoefte van het kind en op die van jou/jullie.IK HELP JE GRAAG

neem contact met mij op  Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacy verklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

  CONTACTGEGEVENS

  Wolfersveenweg 11A
  7021 HH Zelhem
  +31 (0) 617 280 768
  anne@praktijkbloei.com