Wat zijn de kenmerken van HSP? ⠀

22 mei 2021

Zelf ben ik hoog gevoelig en heb ik dit weten om te zetten naar een sterke eigenschap waar ik veel gebruik van maak in mijn werk. 😊 Regelmatig krijg ik de vraag: ”hoe weet ik of ik hoog gevoelig ben?”

 

🌸 Uitgeput zijn na sociaal contact: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb je na een sociale kletsmiddag, waarin van alles wordt besproken, tijd nodig om bij te komen? Dan ben je misschien niet alleen moe geworden van de dingen die zijn besproken, maar ook van alles wat je bij een ander voelt dat niet wordt uitgesproken. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


🌸 Authentieke contacten: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Authentiek contact houdt bijvoorbeeld in dat je uit werkelijke interesse aan iemand vraagt hoe het met diegene gaat. Hoog gevoelige personen hebben torenhoge antennes voor mensen die niet authentiek zijn. Het staat niet bij iedereen even scherp afgesteld, maar de wens is helder: authentiek contact is waar HSP-ers naar streven. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


🌸 Hart voor mens, dier en natuur: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tenslotte hebben hoog gevoelige mensen een sterke relatie met mens, dier en natuur. De ene hoog gevoelige is de andere niet. Je kan een sterke verbinding voelen met dieren en baby’s en tegelijkertijd een mindere relatie hebben met mensen die de oren van je hoofd kletsen.

Herken jij jezelf in een van de bovenstaande punten? Dan betekent het niet meteen dat je hoog gevoelig bent. Er zijn hele lijsten met kenmerken die passen bij hoog gevoeligheid. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


LEES NOG EVEN VERDER...