Jouw onbewuste gedrag.

30 maart 2021

Leer naar jezelf te kijken in wat jouw manieren en acties zijn. Het gedrag en acties doe je voor een groot deel onbewust; voor zo’n 90%!😲😵

🧠 🦵

Het brein en lichaam geven weerstand bij verandering, want: waar is de veiligheid?? Eerst was het toch veilig, zoals je het deed? Met die 6 bakken koffie op een dag hield je het toch goed vol? Ook al voelde je je moe en at je stiekem te ongezond als je thuiskwam na een lange dag en …. 

Je was toch veilig?! Dus, nee hoor, niks geen minderen met koffie, bekijken wat je stressfactoren en angsten zijn, zonder mobiel op de bank met een thee en simpelweg te zitten. Nee, doodeng vind je brein, lijf, jouw HELE SYSTEEM dat! Want; veiligheid en doorgaan zoals altijd is grip & controle. 

Als kind kun je zelf kiezen voor hoe je reageert; valt een kind en doet het geen pijn, ga ik huilen of opstaan en doorlopen? Als je volwassen bent verleer je dat, want je hebt van kinds af aan patronen aangeleerd, van jouw directe omgeving en jezelf. 

Durf jij eruit te stappen en jouw ego (gedachtegang) eens diep in de ogen aan te kijken en te voelen dat JIJ hier ZELF grip op hebt, dat dat ego NIET jij is. Dat waar we het hier over hebben over JOUWZELF gaat. Jij bent niet de manieren, handelen, gedrag. Deze zijn te veranderen. Denk aan collega’s durven aanspreken op nalatigheid of knorrigheid. Waardoor je je altijd klein voelde en jouw manier was om alles maar gewoon te doen, omdat je dan geaccepteerd werd, voor je gevoel. Ga eens voelen en kijken naar jouw maniertjes die deze controle vast houden. 

Wees niet bang om de controle los te laten en nieuwe stappen te zetten voor jezelf. Wanneer de trein naar Nijmegen rijdt en je voelt je goed in Arnhem, zijn de meeste mensen geneigd zich zo te willen blijven voelen en te balen of nog erger: zichzelf te kleineren als je je een moment later plots onprettig voelt. Wij mensen willen vasthouden aan wat veilig voelt. Het ding is; je kúnt simpelweg niet in Arnhem blijven, je kunt de trein niet stopzetten. Je moet door en je mag door. Manieren/patronen die niet voor je werken om te zetten, zodat je jouw kwaliteiten neer kan gaan zetten. 

Je bent veilig. En dit was je altijd al. 

🌸 Om inzicht te krijgen in hoe je de dingen doet, wat er in jouw brein en systeem gebeurt en wat jouw “maniertjes” zijn, is het essentieel dat je een helder hoofd hebt. Alleen dán kun je jouw innerlijk- en uiterlijk leven aanpakken. Poten geven. Zacht en vol kracht. 

Kind of moeder.
Kinderen beginnen al vroeg met vergelijken en bewust én onbewust destructief denken. Zich te mengen in de energie van anderen.

💪 Stoer? Ik ben ook stoer.
🧐Jij bent goed in rekenen? Ik ook. 

Je hoeft je niet te laten vervuilen. Door innerlijke struggles of omgeving die jouw denken of energetisch veld, vervuild. Jouw energie leeg-slurpt.
Niet als kind. Niet als moeder. 

Wat vervuild jouw denkpatronen en innerlijk voelen?
Tv? Het nieuws? Oordelen, over jezelf of anderen? 


LEES NOG EVEN VERDER...