De connectie tussen hoofd en hart

26 februari 2021

Kinderen kunnen dit van nature al: lekker onderuitgezakt op mama’s schoot hangen. Wanneer een kind vier is en naar school gaat, waar de dingen anders worden gedaan en andere verwachtingen zijn, zie je soms dat het kind een beetje gaat stijgen. Alsof de energie omhoog kruipt. En in feite is dat ook zo, het kind leert te luisteren naar de juf, de eerste spiegels in het leven van een kind als familie, maar ook zelfs vrienden hebben invloed op het kind. Na de geboorte is een kind heel puur, het heeft nog geen besef van een gedachtewereld, het goed doen of fout doen, wat er van het kind wordt verwacht…

Mijn kind is druk in het hoofd, wat te doen bij piekeren?
Het wordt drukker in het hoofd en het stevig zitten en zakken in het lichaam wordt minder. Hiermee bedoel ik: meer met de buitenwereld bezig zijn, dan met de binnenwereld. En dat is toch een belangrijke plek, want alleen in de binnenwereld kunnen we onszelf voelen en ervaren en laten zien aan de wereld!

Dit is de reden dat ik al met kinderen van kleins af aan oefeningen doe om goed te kunnen aarden. Ik hoor je al denken: ‘’wat is aarden precies?’’ Ik vertel je er graag meer over.

Wanneer je voelt dat je niet goed in je eigen lichaam aanwezig bent. Wanneer het lijkt alsof je een beetje vanuit je eigen lichaam leeft. Dat je golvende bewegingen naar de buitenwereld voelt, alsof je er voor tientallen mensen tegelijkertijd moet zijn.

Je druk voelen in je hoofd, een beweging van het middelpunt van je lichaam naar boven. Alsof je zojuist een heel pak met koekjes hebt opgegeten en je aan het stuiteren bent van alle suikers.

Paniekgevoelens in je hoofd waarvan je weet dat ze er niet hoeven te zijn, maar je ook niet goed weet hoe je ze kan stoppen.

Wanneer je zoveel voelt, is er niets belangrijkers dan voelen dat jij in verbinding staat met jezelf. De verbinding met jezelf kun je niet alleen vanuit een cognitief oogpunt maken, niet alleen met jouw hoofd, maar wel met jouw mindset. Deze mindset kun je trainen. Je traint dan om de lijn te voelen tussen jouw hoofd, hart en voeten.

Wanneer je dit traint, kun je aarden. 🙏


LEES NOG EVEN VERDER...